Backoffice voor bedrijven en ZZP | Backoffice uitbesteden

logo payoffice backofficebedrijf

Backoffice loonbetalingen

De loonbetalingen van al uw personeel laten verzorgen door Payoffice. Neem contact met ons op voor alle loonbetaling oplossingen.

Inhoudsopgave

backoffice loonbetalingen

Wat is uitbesteden van loonbetalingen?

Loonbetalingen zijn een belangrijk onderdeel van het HR-beleid van elk bedrijf. Het is echter ook een complex en tijdrovend proces. Voor veel bedrijven is het uitbesteden van deze verantwoordelijkheid een logische stap. Hieronder vindt u enkele voordelen en overwegingen bij het uitbesteden van loonbetalingen.

Waarom loonbetalingen uitbesteden?

Het grote voordeel hiervan is dat het payrollbedrijf u als werkgever geen loonkosten betaalt, omdat het eigen personeel inzet voor de payrolling. Dit kan een groot voordeel zijn als u net gestart bent met uw bedrijf en dus nog weinig omzet heeft om van rond te komen. Payrolling zorgt er ook voor dat u zich niet zelf bezig hoeft te houden met het papierwerk, wat vaak erg onoverzichtelijk kan zijn. Het betekent ook dat u geen eigen administratie hoeft op te zetten, wat vooral als u net begint een groot voordeel kan zijn. Payrolling biedt dus backoffice oplossingen voor ondernemers die zich willen concentreren op hun core business en de rest aan iemand anders willen overlaten.

Als werknemer is het belangrijk om te weten dat wanneer u gebruik maakt van payrolling, uw arbeidsovereenkomst ligt eigenlijk bij het payrollbedrijf en niet bij uw werkgever. Dat betekent dat u bij problemen altijd eerst contact moet opnemen met het payrollbedrijf. Het voordeel hiervan is dat het payroll bedrijf u vaak sneller kan helpen dan uw werkgever omdat zij meer bekend zijn met het systeem. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wanneer u gebruik maakt van payrolling, uw salaris aan het einde van de maand op uw rekening wordt gestort en niet aan het begin van de maand zoals vaak het geval is bij een arbeidsovereenkomst.

Payrolling heeft een aantal voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Voor werkgevers biedt het een oplossing voor ondernemers die zich willen concentreren op hun core business en de rest aan een ander willen overlaten. Voor werknemers is het belangrijk te weten dat wanneer u gebruik maakt van payrolling, uw arbeidsovereenkomst in feite bij het payrollbedrijf ligt en niet bij uw werkgever. Dit betekent dat u bij problemen altijd eerst contact moet opnemen met het payrollbedrijf. Het voordeel hiervan is dat het payrollbedrijf je vaak sneller kan helpen dan je werkgever, omdat zij meer bekend zijn met het systeem.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat wanneer u gebruik maakt van payrolling, uw salaris aan het einde van de maand op uw rekening wordt gestort en niet aan het begin van de maand zoals vaak het geval is bij een arbeidsovereenkomst. Payrolling biedt dus een aantal voordelen voor zowel werkgevers als werknemers en is daarom voor veel bedrijven een populaire oplossing.

Offerte aanvraag

Voor een opmaat gemaakte offerte of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op kantooruren en altijd op het online formulier.

Voordelen van het uitbesteden van loonbetalingen:

  • Meer tijd vrijmaken voor kernactiviteiten van het bedrijf
  • Verminderen van de kans op fouten bij de verwerking van loongegevens
  • Besparing op kosten, omdat er geen behoefte is aan interne HR-medewerkers
  • Toegang tot expertise en ervaring op het gebied van loonbetalingen
  • Verbetering van de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van lonen

Payrollbureau

De meest gebruikelijke manier om loonkosten te berekenen is door een percentage te nemen van het totale bedrag dat voor de loonperiode wordt gefactureerd. Als een payrollbedrijf bijvoorbeeld 5% in rekening brengt en een werknemer krijgt voor de loonperiode 1000 Euro aan brutoloon uitbetaald, dan zou de werkgever 50 Euro aan kosten in rekening worden gebracht. Andere bedrijven kunnen een vast bedrag per werknemer, per loonperiode in rekening brengen. Een bedrijf rekent bijvoorbeeld €5 per werknemer, per loonperiode. In dit geval zou een werkgever met 10 werknemers €50 per loonperiode worden aangerekend.

Payroll bedrijven hebben vaak verschillende tarieven voor verschillende diensten. Zij kunnen bijvoorbeeld een hoger percentage in rekening brengen voor de verwerking van loonstaten en belastingaangiften dan voor het uitschrijven van cheques. Zij kunnen ook andere tarieven hanteren voor directe storting dan voor de verwerking van cheques. Informeer naar alle diensten die het payrollbedrijf aanbiedt en vraag naar een specificatie van de kosten voor elke dienst.

Overwegingen bij het uitbesteden van loonbetalingen:

  • Kosten: U moet de kosten van het uitbesteden van deze verantwoordelijkheid in ogenschouw nemen
  • Vertrouwelijkheid: Zorg ervoor dat de verantwoordelijke partij garanties biedt voor de beveiliging van de gegevens van werknemers
  • Flexibiliteit: Overleg met de uitbestedingspartner over de mate waarin zij in staat zijn om aan uw specifieke vereisten te voldoen
  • Communicatie: Zorg voor een duidelijke en transparante communicatie met de uitbestedingspartner over de verwachtingen en verantwoordelijkheden

Loonbetaling uren

Het is belangrijk te weten dat u in beide gevallen een gedetailleerd rapport ontvangt van alle loonbetaling-uren. Het enige verschil is wanneer de betaling voor deze uren plaatsvindt; bij maandelijkse payroll wordt u aan het eind van elke maand gefactureerd, terwijl u bij payroll op uurbasis wordt gefactureerd op basis van het aantal gewerkte uren.

Als u niet zeker weet welke optie voor u de beste is, neem dan contact op met uw payroll provider Payoffice voor meer informatie.

achter backoffice icon