Backoffice voor bedrijven en ZZP | Backoffice uitbesteden

Payroll

Payroll support voor uw bedrijf

Maak tevens gebruik van de payroll diensten bij uw backoffice door Payoffice. Payrolling voor uw onderneming? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

payroll

Payrolling door PayOffice

Uw werknemers op tijd voorzien van welverdiend salaris? Payoffice.nl ontfermd zich over u als werkgever en uw werknemers. Wij nemen die administratie en salarisbetalingen van u over. U krijgt enkel 1 eenvoudig factuur van ons. Dit scheelt heel wat boekhouding en daarvoor tijd die u nu aan frontoffice kunt besteden.

Bereik ons op:

040 – 30 38 500

Wat is payroll

Payroll, ook wel bekend als loonadministratie of salarisadministratie, is een term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van het berekenen en uitbetalen van salarissen aan werknemers. Dit omvat ook het inhouden van belastingen en sociale premies, het verstrekken van loonstroken en het afhandelen van administratieve taken zoals het bijhouden van verlof- en ziektedagen.

Payrolling

Offerte aanvraag

Voor een opmaat gemaakte offerte of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op kantooruren en altijd op het online formulier.

Uitbesteden van salarisadministratie

Het uitbesteden van de salarisadministratie kan een verstandige keuze zijn voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten en de tijdrovende taken van salarisadministratie willen uitbesteden aan experts. Payroll bedrijven bieden vaak een breed scala aan diensten aan, waaronder salarisverwerking, loonstroken, verloning en HR-diensten. Dit zorgt voor een efficiëntere en meer accurate salarisadministratie.

Risico’s van payroll

Het uitbesteden van payroll brengt ook enkele risico’s met zich mee, waaronder:

 • Verlies van controle: het uitbesteden van payroll kan leiden tot een verlies van controle over de salarisadministratie en het personeelsbestand.
 • Veiligheid: het delen van vertrouwelijke informatie met een payroll bedrijf kan risico’s met zich meebrengen met betrekking tot de veiligheid van de informatie.
 • Kosten: het uitbesteden van payroll kan kosten met zich meebrengen die hoger zijn dan verwacht, waardoor het uiteindelijk duurder kan zijn dan het hebben van een eigen salarisadministratie.

Salarisverwerking: Dit verwijst naar het proces van het berekenen en uitbetalen van salarissen en vergoedingen aan werknemers.

 • Loonstrook: Dit is een document dat werknemers ontvangen van hun werkgever met daarop een overzicht van hun salaris en eventuele inhoudingen.
 • Werkgeverschap: Dit omvat alle verantwoordelijkheden die werkgevers hebben ten opzichte van hun werknemers, zoals het betalen van salarissen, het verstrekken van secundaire arbeidsvoorwaarden en het naleven van arbeidsrechtelijke regels.
 • Personeelsdiensten: Dit zijn diensten die bedrijven kunnen inhuren om te helpen bij het beheer van hun personeelsbestand, waaronder werving en selectie, personeelsadministratie en HR-advies.
 • Arbeidsrecht: Dit omvat de wet- en regelgeving die van toepassing is op arbeidsverhoudingen tussen werkgevers en werknemers, zoals het minimumloon, arbeidscontracten en ontslagregels.
 • Verloning: Dit verwijst naar het proces van het uitbetalen van salarissen en vergoedingen aan werknemers.
 • HR-diensten: Dit zijn diensten die bedrijven kunnen inhuren om te helpen bij het beheer van hun personeelsbestand, waaronder werving en selectie, personeelsadministratie en HR-advies.
 • Sociale zekerheid: Dit verwijst naar het stelsel van wetten en regels dat ervoor zorgt dat mensen financiële ondersteuning krijgen bij bijvoorbeeld ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Waarom zou een bedrijf payrollen moeten overwegen?

Het uitbesteden van payroll kan veel voordelen hebben voor een bedrijf. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven payroll zouden moeten overwegen:

 • Tijdbesparing: Het uitbesteden van payroll bespaart tijd voor het bedrijf en stelt werknemers in staat om zich te concentreren op hun kerntaken. Dit kan leiden tot een efficiëntere werkomgeving en een hogere productiviteit.
 • Kostenbesparing: Het uitbesteden van payroll kan kostenbesparend zijn voor bedrijven doordat ze geen eigen administratief personeel hoeven aan te nemen. Bovendien kunnen payroll bedrijven vaak betere deals krijgen bij verzekeraars en pensioenfondsen, wat kan leiden tot besparingen op deze gebieden.
 • Expertise: Payroll bedrijven hebben vaak meer kennis en expertise op het gebied van salarisadministratie en kunnen daardoor zorgen voor een betere en meer accurate salarisadministratie. Ze zijn ook beter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving.
 • Compliance: Het uitbesteden van payroll aan een payroll bedrijf kan helpen om te voldoen aan alle wettelijke regels en voorschriften met betrekking tot arbeidsrecht en sociale zekerheid. Payroll bedrijven hebben meestal een uitgebreide kennis van deze regels en kunnen ervoor zorgen dat het bedrijf hieraan voldoet en geen risico loopt op boetes of andere sancties.
 • Schaalbaarheid: Payroll bedrijven kunnen het beheer van de salarisadministratie gemakkelijker schaalbaar maken, waardoor bedrijven kunnen meegroeien met veranderende behoeften en groeiende aantallen werknemers. Dit kan het makkelijker maken om te voldoen aan de eisen van het bedrijf.
 • Vermindering van fouten: Een payroll bedrijf kan de kans op fouten bij het beheer van de salarisadministratie verminderen. Het bedrijf heeft vaak gespecialiseerde software en ervaren personeel in dienst om de salarisadministratie nauwkeurig en tijdig te beheren. Dit kan bijdragen aan een meer tevreden personeelsbestand, wat op zijn beurt kan leiden tot betere resultaten voor het bedrijf.

Hoe werkt het uitbesteden van payrollen?

Het uitbesteden van payrollen aan een payroll bedrijf werkt doorgaans als volgt:

 • Het bedrijf en het payroller bedrijf komen een overeenkomst overeen, waarin wordt vastgelegd welke taken het payroll bedrijf zal uitvoeren en welke verantwoordelijkheden het bedrijf zal behouden.
 • Het payroll bedrijf verzamelt alle gegevens van de werknemers van het bedrijf en verwerkt deze gegevens in een salarissysteem. Het payroll bedrijf houdt rekening met alle relevante wet- en regelgeving en past eventuele inhoudingen toe op de salarissen van werknemers.
 • Het payroll bedrijf genereert loonstroken en zorgt ervoor dat deze op tijd naar de werknemers worden gestuurd. Het bedrijf betaalt het payroll bedrijf voor de uitgevoerde taken en het payroll bedrijf betaalt vervolgens de salarissen van de werknemers uit.

Het payroll bedrijf kan ook zorgen voor rapportages en belastingaangiften namens het bedrijf.

Payrollbureau Payoffice

Het belangrijkste aspect van payroll services is nauwkeurigheid: mensen willen correct en op tijd betaald worden. Ons team van payrollprofessionals leeft en ademt payroll en ondersteunt u bij het behalen van uw payroll-doelen. Payroller Payoffice.nl, onze cloudgebaseerde software voor salarisadministraties, is HMRC-erkend en ons bedrijf is zowel ISO 9001 als ISO 27001 gecertificeerd, dus uw salarisgegevens zijn altijd veilig.

Ons klantenbestand omvat klanten in een breed scala van sectoren, waaronder de zorg- en onderwijssector, wervingsbureaus en retailbedrijven, en we zijn gespecialiseerd in omvangrijke en veeleisende payrolls, zoals de verloning van pensioenbetalingen voor pensioenfondsen. Voor u betekent dit dat wat uw contractuele complexiteit, fusies of TUPE’s ook zijn, u weet dat onze flexibele salarisadministratiediensten en -oplossingen met u mee kunnen groeien.

Payrollbedrijf

Met ondernemen werkgeverschap payroll zit u altijd goed als het gaat om personeel betalingen. Ons payrollbedrijf schiet de salarissen voor, u krijgt achteraf 1 overzichtelijk overzicht met factuur. Dit scheelt u als werkgever heel wat kopzorgen en stress. Deze voordelen waar u en uw personeel de vruchten van plukken zijn de perfecte constructie.

Payrolling voor ieders onderneming

De payrollklanten van Payoffice variëren in grootte van ongeveer 10 medewerkers tot enkele honderden mensen. Ons payrollbureau is geschikt voor elke behoefte en schaalt op en af, afhankelijk van uw behoeften.

Essentieel voor het succes van de levering van salarisadministratie is de initiële scoping en configuratie van uw service en de output en rapportage die u nodig hebt. Ons doel voor uw payroll-outsourcingservices is om uw werkprocessen te beoordelen en te ontdekken hoeveel spreadsheets en tijdelijke oplossingen u mogelijk gebruikt om uw salarisadministratie te realiseren en deze enorm te verminderen, waarbij waar mogelijk naadloze integraties worden gecreëerd met behulp van onze API.

Naast de aan u toegewezen salarisadministrateur, heeft u regelmatig contact met een Customer Success Manager voor recensies en nieuws. Wij ondersteunen u bij eventuele organisatorische wijzigingen en helpen u bij het plannen en voorbereiden van eventuele gevolgen voor uw salarisadministratie.

040 – 30 38 500

Bedrijf en medewerker

Voor het bedrijf is elke medewerker een gerespecteerd bedrijfsmiddel voor onderhoud en verdere groei. Samen de toekomst instappen is goed voor elk. Daarom is boekhouding een grote zorg minder als wij deze van u overnemen.

U als werkgever met payrolling

Onze payrollmedewerker kan u vele voordelen geven over onze payroll dienstverlening. Er schuilen nagenoeg geen nadelen achter deze dienst. Al wat van belang is, is uw bedrijf en de tevredenheid van al uw werknemers.

Werkgeverschap

Het werkgeverschap geeft uiteraard extra verantwoording en zorgen. PayOffice.nl neemt zoveel mogelijk die druk van uw werkgever schouders zodat u weer volop de ondernemer op de frontoffice kan zijn.

  Stel uw vraag
  1. Naam:

  2. Email:

  3. Telefoon:

  4. Vraag:


  * Required

  Veelgestelde vragen

  Payroll is de vergoeding die een bedrijf aan zijn werknemers moet betalen voor een bepaalde periode of op een bepaalde datum. Het wordt meestal beheerd door de afdeling boekhouding of personeelszaken van een bedrijf. De salarisadministratie van kleine bedrijven kan rechtstreeks worden afgehandeld door de eigenaar of een medewerker.

  Salaris wordt steeds vaker uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met salarisverwerking, personeelsbeloningen, verzekeringen en boekhoudkundige taken, zoals het inhouden van belastingen. Veel fintech-bedrijven voor salarisadministratie, zoals Atomic, Bitwage, Finch, Pinwheel en Wagestream, maken gebruik van technologie om salarisprocessen te vereenvoudigen. Deze oplossingen betalen werknemers met meer gemak en snelheid en bieden digitale salarisgerelateerde documenten met innovatieve technologie-enabled services die vereist zijn door de gig- en outsourcing-economie.

  Payroll kan ook verwijzen naar de lijst van de werknemers van een bedrijf en het bedrag van de vergoeding die aan elk van hen verschuldigd is. Salaris is een grote uitgave voor de meeste bedrijven en is bijna altijd aftrekbaar, wat betekent dat de uitgave kan worden afgetrokken van het bruto-inkomen, waardoor het belastbare inkomen van het bedrijf wordt verlaagd.1 Salaris kan per loonperiode verschillen vanwege overwerk, ziektegeld en andere variabelen.

  Payroll is een bedrijfskritische operatie voor elke organisatie. U moet uw personeel correct en op tijd betalen om een ​​laag moreel, slechte prestaties en mogelijk zelfs reputatie- en juridische problemen te voorkomen. Een goed geautomatiseerd salarissysteem kan u helpen uw loonrun sneller, efficiënter en met meer vertrouwen uit te voeren.

  Voordelen van salarissoftware

  Veel bedrijven kiezen ervoor om salarissoftware te gebruiken in plaats van handmatige verwerking, omdat het hen kan helpen om:

  • sneller loonberekeningen en inhoudingen uitwerken
  • nauwkeurige loonstroken genereren
  • bereken bonussen, onkosten, vakantiegeld, enz. met minimale inspanning
   stuur retouren naar HMRC en print P45, P60 en andere formulieren voor werknemers
  • bepaalde taken automatiseren, zoals de jaarafsluiting
  • de last van naleving verminderen
  • de noodzaak om complexe belastingwetgeving te begrijpen wegnemen
   gegevens zoals loonstroken en jaarverslagen opslaan in een veilig, goed toegankelijk systeem

  Salarissoftware kan ook aanvullende gegevens en analyses leveren om salarisinformatie nuttiger te maken voor uw bedrijf. Kijk of u salarissoftware nodig heeft.

  Salarissoftware koppelen aan urenregistratie

  U kunt de salarisadministratie koppelen aan urenregistratiesystemen die de aanwezigheid van werknemers of de gewerkte tijd registreren. Hiermee kunt u automatisch informatie over gewerkte uren in het salarissysteem opnemen en wordt salarisberekening veel eenvoudiger.

  Salarissoftware gebruiken voor rapportage

  Door gebruik te maken van basis salarisgegevens, samen met gegevens over aanwezigheid en gewerkte uren, kunnen salarissystemen een schat aan rapportages opleveren. Dit maakt een diepgaande analyse mogelijk van de personeelskosten voor het bedrijf als geheel, over afdelingen heen en zelfs voor individuele banen en contracten.

  Personeelsgegevens opslaan

  De meeste organisaties houden ook andere gegevens over werknemers bij, zoals gegevens over jaarlijkse vakantie. Door salarissystemen te krijgen die deze extra soorten informatie vastleggen, kunt u de noodzaak van een apart softwarepakket vermijden.

  Salarissysteem gebruiken om toekomstige kosten te plannen
  Aangezien salarispakketten prognoses kunnen bieden, kunt u deze gebruiken om personeelskosten en budgetten te plannen door hypothetische cijfers in te voeren om de exacte totale kosten van een werknemer te zien.

  Afhankelijk van uw zakelijke behoeften, kunt u andere functies van de salarissoftware nuttiger vinden.
  Nadelen van salarissoftware

  Payroll-software kan, net als elk ander IT-systeem, bepaalde zwakke punten hebben. Mogelijke problemen kunnen zich voordoen rond de problemen, zoals:

  • gegevensbeveiliging, verlies of diefstal
  • cyberbeveiliging en fraude
  • toegang tot informatie, kwaliteit en controle

  Andere beperkingen met salarissoftware ontstaan ​​vaak rond kosten. Software met volledige functionaliteit is over het algemeen duurder dan handmatige salarissystemen. Het vereist ook computerapparatuur, middelen en bekwame operators. Als u deze niet in huis heeft, moet u geld investeren in de productie ervan.

  Salarisadministratie door Payoffice

  Bij Payoffice begrijpen we het belang van een efficiënte en nauwkeurige salarisverwerking voor bedrijven van elke omvang. Ons team van payroll-experts is toegewijd aan het leveren van eersteklas payroll-services aan onze klanten, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

  Onze salarisadministratie

  Wij bieden een breed scala aan salarisadministratiediensten, waaronder:

  • Verwerken van salarissen en lonen van medewerkers
  • Berekening en betaling van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen
  • Opstellen van salarisrapportages en aangiften
  • Beheer van personeelsbeloningen en inhoudingen
  • Naleving van lokale arbeidswetten en -voorschriften

  Door uw salarisadministratie uit te besteden aan Payoffice, bespaart u tijd en geld en zorgt u voor een nauwkeurige en tijdige salarisverwerking.