Backoffice voor bedrijven en ZZP | Backoffice uitbesteden

Wat is payroll​

Payroll, ook wel bekend als loonadministratie of salarisadministratie, is een term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van het berekenen en uitbetalen van salarissen aan werknemers. Dit omvat ook het inhouden van belastingen en sociale premies, het verstrekken van loonstroken en het afhandelen van administratieve taken zoals het bijhouden van verlof- en ziektedagen. Betaald krijgen op basis van payrolling heeft veel voordelen. Als ondernemer hoef je je geen zorgen te maken over werkgeversrisico’s en -verplichtingen.  Je hoeft niet langer de personeelsadministratie bij te houden, de kosten van ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid te dragen, of ontslagvergoedingen te betalen.

Verlonen op payrollbasis

Het enige waar je nog verantwoordelijk voor bent, is het werven en selecteren van personeel en het aansturen ervan. Jij bepaalt het salaris van de werknemers volgens de cao, voert functionerings- en beoordelingsgesprekken, en beslist over contractverlengingen. Kortom, met payroll neem je zelf personeel aan en begeleid je ze, terwijl de rest wordt uitbesteed. Wil je meer weten over wat payroll precies inhoudt? We leggen het graag voor je uit!

Payroll

Uitbesteden van salarisadministratie (payroll)

Het uitbesteden van de salarisadministratie kan een verstandige keuze zijn voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten en de tijdrovende taken van salarisadministratie willen uitbesteden aan experts. Payroll bedrijven bieden vaak een breed scala aan diensten aan, waaronder salarisverwerking, loonstroken, verloning en HR-diensten. Dit zorgt voor een efficiëntere en meer accurate salarisadministratie.

Risico’s van payroll

Het uitbesteden van payroll brengt ook enkele risico’s met zich mee, waaronder:

  • Verlies van controle: het uitbesteden van payroll kan leiden tot een verlies van controle over de salarisadministratie en het personeelsbestand.
  • Veiligheid: het delen van vertrouwelijke informatie met een payroll bedrijf kan risico’s met zich meebrengen met betrekking tot de veiligheid van de informatie.
  • Kosten: het uitbesteden van payroll kan kosten met zich meebrengen die hoger zijn dan verwacht, waardoor het uiteindelijk duurder kan zijn dan het hebben van een eigen salarisadministratie.

Payrolling door PayOffice

Uw werknemers op tijd voorzien van welverdiend salaris? Payoffice.nl ontfermd zich over u als werkgever en uw werknemers.

Wij nemen die administratie en salarisbetalingen van u over. U krijgt enkel 1 eenvoudig factuur van ons. Dit scheelt heel wat boekhouding en daarvoor tijd die u nu aan frontoffice kunt besteden.

Payrollbureau Payoffice

Het belangrijkste aspect van payroll services is nauwkeurigheid: mensen willen correct en op tijd betaald worden. Ons team van payrollprofessionals leeft en ademt payroll en ondersteunt u bij het behalen van uw payroll-doelen. Payroller Payoffice.nl, onze cloudgebaseerde software voor salarisadministraties, is HMRC-erkend en ons bedrijf is zowel ISO 9001 als ISO 27001 gecertificeerd, dus uw salarisgegevens zijn altijd veilig.

Ons klantenbestand omvat klanten in een breed scala van sectoren, waaronder de zorg- en onderwijssector, wervingsbureaus en retailbedrijven, en we zijn gespecialiseerd in omvangrijke en veeleisende payrolls, zoals de verloning van pensioenbetalingen voor pensioenfondsen. Voor u betekent dit dat wat uw contractuele complexiteit, fusies of TUPE’s ook zijn, u weet dat onze flexibele salarisadministratiediensten en -oplossingen met u mee kunnen groeien.

Voor een opmaat gemaakte offerte of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op kantooruren en altijd op het online formulier.

payroll

Payrolling voor ieders onderneming

De payrollklanten van Payoffice variëren in grootte van ongeveer 10 medewerkers tot enkele honderden mensen. Ons payrollbureau is geschikt voor elke behoefte en schaalt op en af, afhankelijk van uw behoeften.

Essentieel voor het succes van de levering van salarisadministratie is de initiële scoping en configuratie van uw service en de output en rapportage die u nodig hebt. Ons doel voor uw payroll-outsourcingservices is om uw werkprocessen te beoordelen en te ontdekken hoeveel spreadsheets en tijdelijke oplossingen u mogelijk gebruikt om uw salarisadministratie te realiseren en deze enorm te verminderen, waarbij waar mogelijk naadloze integraties worden gecreëerd met behulp van onze API.

Naast de aan u toegewezen salarisadministrateur, heeft u regelmatig contact met een Customer Success Manager voor recensies en nieuws. Wij ondersteunen u bij eventuele organisatorische wijzigingen en helpen u bij het plannen en voorbereiden van eventuele gevolgen voor uw salarisadministratie.

040 – 30 38 500

Bedrijf en medewerker

Voor het bedrijf is elke medewerker een gerespecteerd bedrijfsmiddel voor onderhoud en verdere groei. Samen de toekomst instappen is goed voor elk. Daarom is boekhouding een grote zorg minder als wij deze van u overnemen.

U als werkgever met payrolling

Onze payrollmedewerker kan u vele voordelen geven over onze payroll dienstverlening. Er schuilen nagenoeg geen nadelen achter deze dienst. Al wat van belang is, is uw bedrijf en de tevredenheid van al uw werknemers.

Werkgeverschap

Het werkgeverschap geeft uiteraard extra verantwoording en zorgen. PayOffice.nl neemt zoveel mogelijk die druk van uw werkgever schouders zodat u weer volop de ondernemer op de frontoffice kan zijn.

Salarisadministratie door Payoffice

Bij Payoffice begrijpen we het belang van een efficiënte en nauwkeurige salarisverwerking voor bedrijven van elke omvang. Ons team van payroll-experts is toegewijd aan het leveren van eersteklas payroll-services aan onze klanten, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Onze salarisadministratie

Wij bieden een breed scala aan salarisadministratiediensten, waaronder:

  • Verwerken van salarissen en lonen van medewerkers
  • Berekening en betaling van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen
  • Opstellen van salarisrapportages en aangiften
  • Beheer van personeelsbeloningen en inhoudingen
  • Naleving van lokale arbeidswetten en -voorschriften

Door uw salarisadministratie uit te besteden aan Payoffice, bespaart u tijd en geld en zorgt u voor een nauwkeurige en tijdige salarisverwerking.

Veelgestelde vragen

Salarisadministratie is de vergoeding die een bedrijf aan zijn werknemers betaalt, meestal beheerd door de afdeling boekhouding of personeelszaken. Steeds vaker wordt salarisverwerking uitbesteed aan gespecialiseerde fintech-bedrijven zoals Atomic en Bitwage, die technologie gebruiken om processen te vereenvoudigen en digitale salarisgerelateerde documenten te bieden. Salaris kan variëren per loonperiode vanwege overwerk en andere factoren, maar blijft een aftrekbare kostenpost voor bedrijven.

Het correct en tijdig betalen van uw personeel is essentieel om problemen zoals een laag moreel, slechte prestaties en juridische kwesties te voorkomen. Geautomatiseerde salarissoftware kan u helpen bij het snel, efficiënt en met vertrouwen uitvoeren van de loonrun. Het biedt voordelen zoals snellere berekeningen, nauwkeurige loonstroken, automatisering van taken en rapportage-opties die uw bedrijf ten goede komen. Overweeg of salarissoftware geschikt is voor uw behoeften en houd rekening met mogelijke nadelen zoals kosten en beveiligingskwesties.